Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Mrsa-alarm onder homoseksuelen

Onderzoekers uit San Francisco slaan alarm over de snelle verspreiding van een dodelijke, resistente mrsa-bacterie onder vooral homoseksuele mannen.

Sommige wetenschappers vrezen voor een nieuwe epidemie, die doet denken aan de opkomst van aids begin jaren tachtig.

Meer kans
De staphylococcus aureus is ongevoelig voor antibiotica en is inmiddels gesignaleerd buiten de ziekenhuizen in San Francisco, Boston, New York en Los Angeles. Homoseksuelen in San Francisco blijken dertien keer zo veel kans te hebben geïnfecteerd te raken als heteroseksuelen.
 
Huidcontact
De onderzoekers vermoeden dat de staphylococcus aureus wordt overgebracht tijdens seksuele activiteiten. Maar de bacterie kan zich ook eenvoudigweg verspreiden door simpel huidcontact. Het is juist deze verspreidingswijze die de onderzoekers zorgen baart, omdat al gauw grotere groepen van de bevolking besmet zouden kunnen raken.


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.