Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ontslag voor 600 thuiszorgmedewerkers

De Haagse zorginstelling Meavita wil ongeveer 660 deeltijd medewerkers in de thuiszorg ontslaan. Met de ontslagen zijn naar schatting 363 banen gemoeid.
Ontslag voor 600 thuiszorgmedewerkers

 

De directie heeft dat dinsdag bevestigd. Volgens een woordvoerster is niet uitgesloten dat bij andere takken van het bedrijf ook ontslagen zullen vallen. Het bedrijf is nog in gesprek met de vakbonden. Het probeert boventallig personeel zoveel mogelijk te herplaatsen.

 

In de problemen

Instellingen voor thuiszorg hebben sinds vorig jaar te maken met een nieuwe wet die de onderlinge concurrentie tussen de bedrijven aanwakkert. Meavita zegt door deze wet in problemen te zijn gekomen. In Den Haag heeft Meavita in totaal 6000 medewerkers in dienst.

 

Ook andere thuiszorgbedrijven

Volgens Margriet de Lange van vakbond CNV Publieke Zaak staan er bij andere thuiszorgbedrijven in Nederland ook honderden banen op de tocht. Ze vreest dat door bezuinigingen meer werk door minder mensen moet worden uitgevoerd.


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.