Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige Groene Hart krijgt lintje

Verpleegkundige in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ), Marieke Otterspeer, heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor haar veertigjarig dienstjubileum.

Ze ontving de onderscheiding van burgemeester Jack Asselbergs uit Zierikzee en daarmee is ze benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 
Betrokkenheid
Marieke Otterspeer werkt sinds het begin van haar carrière in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Ze staat er om bekend altijd open te staan voor vragen van familie en patiënten. Haar inzet buiten werktijd, betrokkenheid met het verpleegkundige vak, haar kennis en vriendelijke persoonlijkheid werden genoemd als redenen om Marieke het lintje op te spelden.
 
Alzheimer cafés
In haar vrije tijd geeft ze lezingen over Alzheimer in de mede door haar opgezette Alzheimer cafés. Haar inzet heeft voor de samenleving een bijzondere waarde. En gelukkig stopt Marieke Otterspeer niet met werken nu ze veertig jaar in dienst is. Momenteel werkt ze als gespecialiseerd verpleegkundige Geriatrie en Ouderenzorg. Daar is ze nauw betrokken bij de opzet van de valkliniek die in mei 2007 in het GHZ van start is gegaan.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.