Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Webuitzending populair onder verpleegkundigen

Ruim tweehonderd verpleegkundigen meldden zich aan om te kijken naar de webuitzending over pijn bij kanker op 24 januari. Het was de eerste keer dat er één uitzending is gemaakt voor zowel verpleegkundigen als artsen. MCTV is daarmee een uniek initiatief.
Webuitzending populair onder verpleegkundigen

 
In totaal hebben er ruim 500 mensen gekeken naar de live uitzending van MCTV . De uitzending bestond uit een discussie over de nieuwe CBO-richtlijn ‘Pijn bij kanker’, afgewisseld met filmfragmenten. Tijdens de uitzending konden de kijkers ook live vragen stellen aan presentator Ben Crul. Er kwamen zo’n vijftig vragen binnen die werden beantwoord door de deskundige gasten. Verpleegkundige en verplegingswetenschapper Wendy Oldenmenger vertegenwoordigde de verpleegkundige doelgroep.
 
Niet verbaasd
Dat de uitzending een daverend succes was, verbaast projectleider Daan de Jong eigenlijk niet. ‘Ik denk dat dit komt omdat er veel partijen in de gezondheidszorg aan hebben meegewerkt.’ De Jong doelt hiermee op Elsevier, KNMG, CBO, V&VN, VIKC, ZonMW, Menzis, Pfizer en Roche. 
 
Medisch Contact en Nursing
MCTV is een initiatief van Medisch Contact en Nursing en onderdeel van een mediacampagne rondom de nieuwe richtlijn diagnostiek en behandeling van pijn bij patiënten met kanker. Er hoort ook een e-learning module, e-interviews en printbijdragen (in zowel Nursing als Medisch Contact) bij. De Jong: ‘We gaan nu kijken of we aan andere medische richtlijnen op dezelfde manier aandacht kunnen besteden.’
 
Mensen die de uitzending hebben gemist kunnen deze direct bekijken op MCTV.
 
 
 

Redactie Nursing - Alexia Hageman

Of registreer je om te kunnen reageren.