Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Werkzoekende krijgt training voor zorgbaan

De regio's Achterhoek en Twente starten een proefproject waarmee driehonderd werkzoekenden aan een baan in de zorgsector geholpen moeten worden.

Het gaat om een proefproject dat tot het einde van het jaar duurt. Het is de bedoeling dat het daarna, bij positief resultaat, wordt voortgezet en navolging elders in het land krijgt. Wethouder Otwin van Dijk is enthousiast: 'Er is een personeelstekort in de zorg en op termijn dreigt dat nog groter te worden. Want er komen meer ouderen maar minder jongeren. Met dit project helpen we mensen aan een baan en tegelijkertijd voorkomen we wachtlijsten in de zorg door personeelstekort.'
Opleidingscentra
Er zijn onder meer afspraken gemaakt met opleidingscentra waaronder het Graafschapcollege en de Saxion Hogeschool. Het is de bedoeling dat de deelnemers werken en tegelijkertijd opgeleid worden. 40 Procent van de deelnemers moet van allochtone afkomst zijn, zo is overeen gekomen. Het project wordt 'geslaagd' genoemd als 60 procent van de deelnemers uiteindelijk een baan in de zorg vindt.
 
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.