Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agressieve patiënt mishandelt verpleegkundige

Een 58-jarige verpleegkundige van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is zondagmorgen mishandeld door een agressieve patiënt.

De politie heeft de dader, een 37-jarige man uit Rosmalen, zondag rond 01.30 uur 's ochtends gearresteerd in de buurt van het ziekenhuis. Even daarvoor was de verdachte door familie naar het ziekenhuis gebracht omdat hij pillen had geslikt en alcohol had gedronken.
 
Mishandeling
De man werd opgenomen, maar wilde niet blijven. Hij werd boos en sloeg en schopte de verpleegkundige. Die liep hierdoor verwondingen op in zijn gezicht. Ook was de bril van het slachtoffer kapot. De verdachte is aangehouden en ingesloten. Hij mag een jaar lang niet in het Jeroen Bosch Ziekenhuis komen in verband met de mishandeling.
 
Arbeidsomstandigheden
Minister Klink van Volksgezondheid maakte afgelopen vrijdag nog bekend dat er geen extra geld wordt vrijgemaakt om agressie tegen verpleegkundigen en artsen te beteugelen. In een reactie op het rapport 'Het grote gevaar van de zorg' zegt hij dat de verantwoordelijkheid voor het bieden van goede arbeidsomstandigheden primair ligt bij de werkgevers in de zorg. De overheid heeft een verantwoordelijkheid in het garanderen van een kwalitatieve, toegankelijke en betaalbare zorg.
 
Door: redactie Nursing, Aliëtte Jonkers
 
Lees ook:

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.