Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Besmet anesthesiemiddel oorzaak ziekte Havenziekenhuis

De zeven patiënten die ziek werden na een operatie in het Havenziekenhuis Rotterdam, hadden een bacteriële infectie opgelopen via het gebruikte anesthesiemiddel. 
Besmet anesthesiemiddel oorzaak ziekte Havenziekenhuis

 
Hoe het middel besmet is geraakt wordt nog onderzocht. De ok's worden pas op 13 oktober weer in gebruik genomen, mits het onderzoek dan is afgerond. Perswoordvoerder Fred Balvert van het ziekenhuis: 'We vinden het belangrijk zorgvuldig uit te zoeken wat er is gebeurd. We willen niks over het hoofd zien.'
 
Intraveneus
De oorzaak van de infectie werd gevonden door de externe onderzoekscommissie die het Havenziekenhuis had ingeschakeld. Deze commissie onder leiding van RIVM-epidemioloog dr. Jim van Steenbergen ontdekte door literatuuronderzoek dat bacteriën zich snel kunnen vermeerderen in het anesthesiemiddel dat tijdens de ingrepen was gebruikt. Welk middel dat is, wil het ziekenhuis nog niet bekend maken. Wel is bekend dat het middel intraveneus wordt toegediend. Een patiënt heeft een grote kans ziek te worden als het middel is besmet.
 
Door: redactie Nursing
 
Lees ook:

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.