Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Buurt wil IJsselmeerziekenhuizen behouden

Inwoners van Flevoland zetten zich massaal in voor het behoud van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. Er is veel vraag naar voorbeeldbrieven die naar Tweede Kamerleden kunnen worden gestuurd.

Een week geleden startte de ondernemingsraad van de IJsselmeerziekenhuizen een e-mailactie van personeelsleden aan politiek Den Haag. 'Er is heel veel vraag naar de brieven. Mensen die bijvoorbeeld zelf geen computer hebben, komen naar het ziekenhuis om een brief op te halen of hun handtekening te zetten onder andere acties van het personeel', zei een voorlichtster van de IJsselmeerziekenhuizen maandag.
 
Scheiding van de ziekenhuizen
Er is ook veel vraag naar een actiebrief van de lokale partij ONS Noordoostpolder en de plaatselijke VVD. Die is volgens fractievoorzitter Berthoo Lammers van ONS Noordoostpolder maandag al meer dan 2500 keer van de website gehaald. De oproep in de ONS-brief verschilt van die van de ondernemingsraad. Ons Noordoostpolder vraagt de fractievoorzitters in Den Haag aan te sturen op een scheiding van de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. 'Laat Slotervaart het ziekenhuis in Lelystad maar kopen.' De OR wil dat de IJsselmeerziekenhuizen als geheel behouden blijven.
 
 
Lees ook:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.