Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nederlandse verpleegkundige ontvoerd

In Ethiopië is een Nederlandse verpleegkundige ontvoerd, die daar werkte bij Dokters van de Wereld. De Eindhovenaar is nu, samen met een Japanse collega, een maand in gijzeling.
Nederlandse verpleegkundige ontvoerd

Willem Sools (27) was sinds augustus in Ethiopië en werd vorige maand door rebellen ontvoerd. Hij en de Japanse collega zijn inmiddels overgebracht naar de Somalische hoofdstad Mogadishu en er is een videoboodschap uitgezonden. Hierop zijn de ontvoerders en Sools te zien, die in goede gezondheid lijkt te zijn. Ook is er een telefoongesprek met onder meer Sools naar buiten gebracht.
 
Gecompliceerd
Dokters van de Wereld heeft een noodteam ingezet om Sools vrij te krijgen. Ook het Ministerie van Buitenlandse Zaken is hiermee bezig. De zaak is gecompliceerd omdat het ontvoerde tweetal de grens naar Somalië is overgebracht. De rebellen eisen vrijlating van Somalische gevangenen in Ehtiopië.
 
Ontwikkelingshulp
Sools deed eerder al ontwikkelingshulp in Nepal, Guatemala en India. In Ethiopië ondersteunde hij gezondheidsposten waar medische en psychosociale hulp wordt verleend.
 
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.