Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Toekomst IJsselmeerziekenhuizen wankelt

De ondernemingsraad, de cliëntenraad en een meerderheid van de medische staf willen een eigen plan maken voor de toekomst van de IJsselmeerziekenhuizen. Dat hebben ze dinsdag tijdens een personeelsbijeenkomst in Lelystad bekendgemaakt.
Toekomst IJsselmeerziekenhuizen wankelt

De drie partijen nemen geen genoegen met slechts een toekomstscenario dat onafhankelijk onderzoeker Leon Lodewick van het ministerie van VWS aan het samenstellen is. Ze willen meer mogelijkheden onderzoeken.
Eén van de mogelijkheden zou volgens hen kunnen zijn om de IJsselmeerziekenhuizen, met vestigingen in Emmeloord en Lelystad, te privatiseren. Hetzelfde gebeurde eerder met het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis.
 
Woendende verpleegkundigen
Artsen en verpleegkundigen van het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad en het Ziekenhuis Emmeloord zijn, volgens een bericht in de Telegraaf, woedend over de ’regelrechte koehandel’ die volgens hen wordt bedreven door de onlangs aangestelde ad interim-voorzitter Norbert Hoefsmit van de IJsselmeerziekenhuizen. Zij vrezen het verlies van circa 1300 banen.
 
Geheime brief
De Telegraaf meldde een geheime brief te hebben ontvangen van de bestuursvoorzitters van de drie medische centra aan de leiding van de twee wankelende polderziekenhuizen. Hieruit zou blijken dat de ziekenhuizen van Almere, Harderwijk en Sneek grote belangen hebben bij een snelle sluiting van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
 
 
Lees ook:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.