Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen boos over spotje landmacht

NU'91 is nijdig over een nieuw wervingsspotje van de landmacht. De brancheorganisatie voor verpleegkundigen wil dat de commercial, waarin een gemolesteerde verpleegkundige het predikaat 'geschikt' krijgt, per direct van de buis wordt gehaald.
Verpleegkundigen boos over spotje landmacht

NU’91 zegt de nieuwste commercial van de Koninklijke Landmacht 'met verbijstering' te hebben bekeken. Hierin komt een verpleegkundige met een flink blauw oog een patiëntenkamer binnen. Met vriendelijke glimlach vraagt ze aan de patiënt of deze vandaag wél mee zal werken. Het vakje geschikt wordt vervolgens ingevuld en in beeld verschijnt de tekst: De landmacht zoekt stoere verpleegkundigen.
 
Veilige werkomgeving
Branchevereniging NU’91 noemt het spotje 'ongepast en onfatsoenlijk'.
'De commercial suggereert dat het stoer is om klappen te krijgen als verpleegkundige en toch gewoon je werk blijven doen. NU’91 pleit al sinds jaar en dag voor een veilige werkomgeving van verpleegkundigen en verzorgenden en dringt er bij werkgevers en overheid op aan om hier goed beleid op te maken en uit te voeren.'
 
Bedreigd
'Onlangs nog zijn ambulanceverpleegkundigen bedreigd en heeft Minister Ter Horst uitgesproken dat geweld tegen hulpverleners niet geaccepteerd dient te worden. Het bevreemdt ons dan ook zeer dat het Ministerie van Defensie dit soort commercials inzet om verpleegkundigen te werven', zo stelt NU'91 in een reactie. Haar eis om het spotje per direct terug te trekken, heeft de branchevereniging inmiddels neergelegd bij de ministeries van Defensie en VWS.
 
 
Door: redactie Nursing
 
Lees ook:

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.