Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vijf MRSA-besmettingen in verpleeghuis Lochem

Bij drie bewoners en twee medewerkers van verpleeghuis De Hoge Weide in Lochem is de ziekenhuisbacterie MRSA geconstateerd. De besmetting kwam tijdens een routineonderzoek aan het licht.

Tijdens het routineonderzoek in verpleeghuis De Hoge Weide werd de bacterie in eerste instantie bij een bewoonster ontdekt. Nader onderzoek wees uit dat nog twee medebewoners en twee medewerkers MRSA bij zich hebben. Het is nog niet duidelijk of de bacteriën, die organen ernstig kunnen schaden, van hetzelfde type zijn.

MRSA-besmetting
Na de ontdekking van de MRSA-besmetting is onmiddellijk onderzocht met wie van de medebewoners en de werknemers de vrouw contact heeft gehad. Cliënten van de twee besmette werknemers worden eveneens onderzocht.

Door: redactie Nursing
De Stentor

Lees ook:

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.