Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Windjesgas verlaagt bloeddruk

Getsie... een windje. Behalve dat windjes stinken is uit onderzoek gebleken dat windjesgas de bloeddruk kan verlagen.
Windjesgas verlaagt bloeddruk


Dat windjes stinken komt doordat bacteriën in de darmen kleine hoeveelheden waterstofsulfide produceren. Onderzoekers van de Johns Hopkins Universiteit in de VS ontdekten dat enzymen in de bloedvaten dit gas ook produceren met als gevolg dat het bloedvat ontspant en de bloeddruk vermindert. Deze ontdekking, die werd gedaan tijdens proeven met muizen, leidt volgens onderzoeker Dr. Solomon Snyder tot een mogelijke ontwikkeling van een alternatief medicijn voor de behandeling van hoge bloeddruk.


BBC News

Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.