Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Award voor nurse practitioner Henk Mallo

Nurse practitioner Henk Mallo is winnaar van de Amgen Award of Excellence Oncology Nursing 2008.

Mallo, werkzaam als nurse practitioner in het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis te Amsterdam, kreeg de prijs uitgereikt tijdens de Oncologiedagen voor verpleegkundigen in de Jaarbeurs te Utrecht. Leden van de V&VN Oncologie hadden vijf kandidaten genomineerd. Deelnemers van de Oncologiedagen wezen vervolgens Mallo als de winnaar aan.
 
Oncologieverpleegkundige
Om in aanmerking te kunnen komen voor de Award moet de kandidaat een voortrekkersrol hebben vervuld in oncologieverpleegkunde tussen oktober 2007 en september 2008. Ook moet de kanshebber zich mondeling en schriftelijk gepresenteerd hebben ten behoeve van de oncologieverpleegkunde, zich nationaal manifesteren en optreden als innovator en inspirator in de oncologische zorg. Andere vereisten zijn dat de kandidaat betrokken is bij de directe patiëntenzorg en zich heeft ingezet ten behoeve van de verbetering van de zorg voor mensen met kanker.
 
Immunotherapie
Als nurse practitioner immunotherapie zet Mallo zich in voor zijn patiënten in het NKI-AVL. Daarnaast is hij actief lid van de V&VN Oncologie (Special Interest Group Immunotherapie) en is hij redactielid van het tijdschrift Oncologica. Hij is mede-auteur van het boek Immuno/targeted therapie in de hemato-/oncologische zorg , publiceerde artikelen en schreef patiënteninformatie.
De Amgen Award of Excellence Oncology Nursing 2008 bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van € 1500. Dit geldbedrag wordt geschonken aan de V&VN Oncologie en besteed aan de bevordering van de deskundigheid van de oncologieverpleegkunde en/of patiëntenzorg.

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.