Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Betalende patiënten kruipen voor op wachtlijst'

Het Kennemer Gasthuis in Haarlem en andere ziekenhuizen laten patiënten tegen betaling voorkruipen op wachtlijsten.
'Betalende patiënten kruipen voor op wachtlijst'

Dat heeft de SP donderdag gezegd. De partij wil dat minister Ab Klink van Volksgezondheid ingrijpt.

Toegang tot versnelde zorg
Volgens SP-fractievoorzitter Agnes Kant doen de ziekenhuizen zaken met het bemiddelingsbureau Quality Medical Services. Op Internet maakt dit bedrijf reclame met de slogan: 'Uw toegang tot versnelde zorg'. Tegen betaling zegt het bureau binnen een week voor een behandeling in een aantal Nederlandse ziekenhuizen te kunnen zorgen. Voor de behandeling van sommige aandoeningen bestaat in Nederland een maandenlange wachtlijst.

Zorgverzekeringswet
Regeringspartijen CDA en PvdA willen uitzoeken of Quality Medical Services er inderdaad voor kan zorgen dat mensen voorrang krijgen. 'Als het klopt, dan wordt daarmee de Zorgverkeringswet geweld aangedaan', selt Magreet Smilde van het CDA. Mensen moeten volgens haar een plek op de wachtlijst krijgen al naar gelang de ernst van hun aandoening.
 
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.