Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Dubieus wervingsspotje Defensie wel 'geschikt'

Het wervingsspotje van Defensie waarin een gemolesteerde verpleegkundige 'geschikt' wordt bevonden, blijft in de lucht. Het ministerie legt de eis van NU'91 om het reclamespotje van de buis te halen naast zich neer.

NU'91, de vakbond voor verpleegkundigen, legde de eis om de commercial terug te trekken begin vorige maand bij het ministerie van Defensie neer. In het wervingsspotje komt een verpleegkundige met een flink blauw oog een patiëntenkamer binnen. Met vriendelijke glimlach vraagt ze aan de patiënt of deze vandaag wél mee zal werken. Het vakje geschikt wordt vervolgens ingevuld en in beeld verschijnt de tekst: De landmacht zoekt stoere verpleegkundigen.
 
Veilige werkomgeving
Branchevereniging NU’91 noemde het wervingsspotje 'ongepast en onfatsoenlijk'. De commercial zou volgens NU'91 suggereren dat het stoer is om klappen te krijgen als verpleegkundige en toch gewoon je werk blijven doen. NU’91 pleit al sinds jaar en dag voor een veilige werkomgeving van verpleegkundigen en verzorgenden.
 
Misselijkmakende grap
Staatssecretaris De Vries van Defensie vindt echter dat er wél respect spreekt uit de door NU'91 betwiste commercial. Daarnaast betuigt zij dat de geschikt/ongeschikt-campagne er een met een knipoog is. 'Een misselijkmakende grap', aldus NU'91, die zegt 'verbaasd' te zijn over de reactie van de staatssecretaris.

Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.