Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Lekkerder warm eten' voor kinderen in WKZ

Volgende week organiseert het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht, een speciale themaweek voor kinderen, ouders en medewerkers over voeding op de afdeling.

Aanleiding is een eerder gehouden kindersymposium ‘Dokter, dit vind ik!’. Voor dit symposium werd aan kinderen hun mening gevraagd over een aantal onderwerpen die in het ziekenhuis verbeterd konden worden. In de top 7 stond op de vijfde plaats: ‘ lekkerder warm eten’.
 
Beter Eten
De mening van de kinderen is serieus genomen en het project Beter Eten werd gestart. De projectgroep had vertegenwoordigers uit de Pedagogische Zorg, de verpleging, Diëtetiek en de Voedingsdienst. Er werd bekeken hoe zowel het eten als de ambiance tijdens de maaltijd aantrekkelijker gemaakt kon worden. Diverse acties zijn daarna ingezet om de voedingsverstrekking voor kinderen te verbeteren. Zo is het aparte jeugdmenu voor de kinderen aangepast, is de verrassingsbox geïntroduceerd, wordt een brochure over voedselveiligheid verspreid, zijn ambiancetips opgesteld en worden speciaal ontworpen placemats en servetten in gebruik genomen.
 
Rol van de verpleging
Ook de rol van de verpleging is niet vergeten. Zij worden ondersteund bij het verder verbeteren van de voedingsverstrekking op de afdeling. Hiervoor ontwikkelde de projectgroep de verzamelbox Beter Eten met praktische materialen om als verpleging ideeën op te doen en zelf mee aan de slag te gaan. De verzamelbox bevat onder andere de WKZ Voedingsweetjes, de gouden ambiancetips en de deurhanger ´Niet storen SVP. Ik wil rustig eten´.
 
De themaweek vindt plaats van 10 tot en met 13 november op de verpleegafdelingen van het WKZ.
 
Door: redactie Nursing
 
 

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.