Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Royaal geldbedrag voor beste zorgidee

Verpleegkundigen die het afgelopen jaar iets origineels hebben bedacht ter verbetering van de zorg maken kans op een royaal geldbedrag.
Royaal geldbedrag voor beste zorgidee


Het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging (LEVV) beloont het beste idee namelijk met de LEVV Innovatieprijs ter waarde van 10.000 euro.

Eczeemportaal
Vorig jaar won kinderverpleegkundige Marja Schavemaker van het Amsterdamse Sint Lucas Andreas Ziekenhuis door een film te produceren over het reilen en zeilen in het ziekenhuis, als voorlichting voor patiënten en hun ouders. Een ander voorbeeld is het Eczeemportaal van het UMC Utrecht uit een jaar daarvoor. Met het Eczeemportaal begeleiden verpleegkundigen patiënten met eczeem via internet.

Voorwaarden
Nieuwe inzendingen moeten afkomstig zijn van verpleegkundigen of verzorgenden. Andere voorwaarden: ze zijn invoerbaar in de dagelijkse beroepspraktijk, hebben eerder geleid tot duidelijke resultaten en zijn vernieuwend en verrassend. Bovendien dragen ze bij aan een zichtbare verbetering van de patiëntenzorg.

Meld je aan!
De prijs, die mede mogelijk wordt gemaakt door de Stichting Fonds voor Verpleegkundigen, wil de aandacht vestigen op het grote belang van verpleegkundige en verzorgende innovaties voor de kwaliteit van zorg. Ideeën kunnen ingestuurd worden tot 1 februari 2009 via het aanmeldformulier op de website van het LEVV.


Door: Redactie Nursing

Lees meer:

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.