Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Steun IJsselmeerziekenhuizen mogelijk van Zorgautoriteit

De IJsselmeerziekenhuizen kunnen straks aankloppen bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) om steun voor de exploitatie te vragen. Maar dan moet er wel een goed bestuur zitten, die bezig is met de uitvoering van een deugdelijk verbeterplan.


Dat zei minister Ab Klink (Volksgezondheid) donderdag in overleg met de Tweede Kamer. Zelf kan hij geen geld steken in het ziekenhuis, wel wilde de bewindsman een borgstelling verlengen om de noodlijdende IJsselmeerziekenhuizen overeind te houden. Deze liep tot vrijdag, wanneer het ziekenhuis beslist over welke partij geld gaat steken in de instelling. Er hebben zich vijf kandidaten gemeld.
 
Continuiteit van zorg
Klink wees erop dat hij er is om de continuïteit van goede zorg te garanderen, maar dat hij het lot van afzonderlijke ziekenhuizen niet in handen heeft.

Steun bewoners
Honderd inwoners van Lelystad waren donderdag met bussen op het debat afgekomen om aandacht te vragen voor het behoud van de IJsselmeerziekenhuizen.
 
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.