Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Veel aandacht verpleging in begroting VWS

V&VN is verheugd dat de positie van verpleegkundigen en verzorgenden veel aandacht heeft gekregen in het Kamerdebat over de begroting van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS).

Zo staat minister Klink positief tegenover het voorstel voor gratis scholing voor verpleegkundigen en verzorgenden. Ook ziet hij noodzaak in betere samenwerking in eerstelijnszorg, waarbij wijkverpleegkundigen een belangrijke rol vervullen.

Zelfstandig verpleegkundigen

V&VN betreurt dat een motie om zelfstandige verpleegkundigen in de eerstelijnszorg zelf contracten met zorgverzekeraars te laten sluiten, in de begrotingsbesprekingen is afgewezen. V&VN blijft zich inzetten om de positie van zelfstandige verpleegkundigen wettelijk te versterken.

V&VN

Door: redactie Nursing


Lees meer over verpleegkundigen en politiek op nursing.nl

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.