Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige wordt ambassadeur Verwenzorg

Dialyseverpleegkundige Doub van den Braak-van Oers (51) uit Haaren is gisteren in Vught benoemd tot ambassadeur van de Verwenzorg.

Er zijn in Nederland 50 ambassadeurs Verwenzorg, onder wie kopstukken uit de politiek, de zorg en het bedrijfsleven. Doub van den Braak is de eerste verpleegkundige uit een algemeen ziekenhuis die tot ambassadeur is uitgeroepen. In het dialysecentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch behandelt zij vooral nierpatiënten.

Dialysecentrum

De onderscheiding werd 13 november in Kasteel Maurick uitgereikt door adjunct-directeur Tom Oostrom van de Nierstichting. Het Dialysecentrum in het Jeroen Bosch-ziekenhuis begon in 2006 met Verwenzorg. Dat bestaat vooral uit verrassingen voor patiënten.


Brabants Dagblad

Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.