Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Filmpje Thuiszorg wint Gouden Loeki 2008

Het Thuiszorg-filmpje van de SP won gisteravond reclameprijs de Gouden Loeki 2008. Het reclamespotje stelde de problemen binnen de Thuiszorg begin dit jaar op confronterende wijze aan de kaak.
Filmpje Thuiszorg wint Gouden Loeki 2008

In de reclamespot vertelt een oudere dame dat haar vaste thuiszorghulp Connie haar niet meer kan helpen, want 'die was te duur geworden'. Nu komt er iedere dag een andere hulp. 'Ik kan mijzelf net zo goed voor heel Nederland uitkleden', zegt de oude dame, en voegt voor de camera de daad bij het woord.

Commotie
Dankzij dit filmpje zette de SP begin dit jaar de problemen in de thuiszorg nationaal op de agenda. Toen het spotje op tv kwam, ontstond er commotie over. Enkele politieke partijen vonden dat het filmpje niet overeenkwam met de werkelijkheid. Ook zou het filmpje smakeloos zijn. De Reclame Code Commissie oordeelde echter dat de maker van het spotje de grenzen van de goede smaak heeft opgezocht, maar nergens overschreden. Ook vindt de commissie het filmpje niet misleidend.
SP
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

10 reacties

 • no-profile-image

  Anneke

  Heel goed dat dit filmpje gewonnen heeft. Ik ben al jaren werkzaam in de thuiszorg en het doet me veel hoe de marktwerking uitpakt. Ook het feit dat het allemaal om geld draait is afschuwelijk om in te werken.
  Het CIZ indiceert volgens nieuwe regels nauwelijks meer Verpleging, zelfs dialyse thuis wordt geïndiceerd als verzorging!! Het is een schande, laten ze in de politiek deze boodschap oppakken en snel iets doen anders is er straks geen verpleegkundige meer in de thuiszorg werkzaam!!!

 • no-profile-image

  Sandy

  En nu wordt er 10 miljoen euro per jaar vrijgemaakt omdat Bussemaker vindt dat de ouderwetse 'wijkzuster' terug moet komen. Zij zou beter in staat zijn te beoordelen welke hulp nodig is. De ouderwetse zuster weet in elk geval al heeeeeeel lang hoe belangrijk continuiteit van zorg is....dus niet elke dag een andere hulpverlener. Gaat het CIZ nu ook weer 'verpleging' indiceren daar waar dat nodig is?

 • no-profile-image

  jantien

  Een hele mooie opsteker voor de SP. Het geeft maar weer eens goed aan hoe het merendeel over de uitverkoop van de zorg denkt!! Geweldig dat ze met dit filmpje hebben gewonnen

 • no-profile-image

  Lilian

  Ik had niet verwacht dat het filmpje zou winnen maar ik vind het super dat het gewonnen heeft. Het illustreert het gevoel dat wij thuiszorgmedewerkers al een hele poos hebben. Alles draait om geld! Zo'n rijk land en dan zulke wantoestanden!
  Stop met die uitverkoop van de thuiszorg! Kwaliteit, daar draait het om.

 • no-profile-image

  ingrid

  Ik vind het super dat dit filmpje de gouden Loekie heeft gewonnen.
  Ook ik hoop dat de ogen in Den Haag open gaan.
  Zo kan het niet meer.
  Marktwerking, dat is wat ze willen maar ze helpen nu heel veel thuiszorg organisaties naar de filestijnen.
  Goed personeel wordt aan de kant gezet. De zorg is niet meer zo als het was en het wordt alleen maar erger.
  Ze moesten zich schamen.

  De gouden Loekie is verdiend

 • no-profile-image

  arjan bakker

  Merken opgelet! De consument verandert. Als je je targets wilt blijven halen en aansluiting wilt houden met die consument, luister dan voor de verandering eens naar ze. Lees verder op mijn blog en doe mee aan de stelling. www.arjanbakker.blogspot.nl. Dank je en succes.

 • no-profile-image

  Saskia

  Geweldig dat dit thuiszorg filmje gewonnen heeft!
  Begrijpelijk dat sommige politieke partijden dit niet leuk vinden; het is vervelend als je op de verantwoordeijkheid gewezen wordt! Het is nu tijd dat ze deze verantwoordelijkheid ook eens nemen in Den Haag!

 • no-profile-image

  Patricia

  Ik vind het geweldig dat dit filmpje heeft gewonnen.
  Well done Agnes :-)
  Nu maar hopen dat de ogen eens open gaan in Den-Haag.

 • no-profile-image

  ine

  ze verteld gewoon de waarheid en ik vind dit heel knap van deze mevrouw dat ze hiermee de werkelijkheid laat zien!!!Ze heeft de gouden loekie echt verdiend!!!!!

 • no-profile-image

  John

  Gouden Loekie

Of registreer je om te kunnen reageren.