Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Norovirus weer onder controle

Het norovirus dat begin deze week uitbrak in het Tilburgse St. Elisabeth Ziekenhuis is onder controle. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis woensdag laten weten.

Op vijf afdelingen kampen in totaal nog zeven patiënten met de klachten (braken en diarree) die het norovirus veroorzaakt. Het virus, ook wel buikgriep genoemd, trof dinsdag op zeven afdelingen 23 mensen die in het ziekenhuis liggen dan wel werken.

Norovirus
Nu de uitbraak van het norovirus met desinfecteringsmaatregelen is beteugeld, wordt de opnamestop voor de afdeling interne geneeskunde waarschijnlijk donderdagochtend opgeheven. De besmette patiënten worden apart verpleegd, maar kunnen wel bezoek ontvangen. Tegen het virus bestaan geen medicijnen. Meestal gaan de klachten na een aantal dagen vanzelf over.


Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.