Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Politie ontmaskert 'nepverpleegsters'

De politie in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië heeft zeventig valse verpleegkundigen en ziekenbroeders gearresteerd die hun diploma hadden gekocht. 
 
Politie ontmaskert 'nepverpleegsters'


Velen van hen mochten zelfs assisteren in de operatiekamer. Dit heeft de krant la Repubblica woensdag gemeld. Een criminele organisatie verkocht de valse diploma's voor 8000 à 10.000 euro. De nepverpleegsters slaagden daarmee erin werk te vinden zowel in openbare ziekenhuizen als in de privésector.

Stages
De diplomavervalsers hielpen de valse verpleegsters ook om niet op te vallen door al te veel praktische onkunde. Zo organiseerden zij stages waar de nepverpleegsters konden leren bloeddruk te meten of bloedmonsters af te tappen. Bij de criminele organisatie zijn bezittingen ter waarde van 20 miljoen euro in beslag genomen.


Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.