Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Health School: ‘Meer praktijk in zorgonderwijs’

Hogescholen, instellingen en de gemeente Almere hebben het initiatief genomen om de Health School Almere op te richten. Deze nieuwe opleiding gaat onderwijs aanbieden dat gericht is op de praktijk van de gezondheidzorg.
Health School: ‘Meer praktijk in zorgonderwijs’

 
De Health School zal minors aanbieden die vooral zijn gericht op de eerstelijnszorg en de thuiszorg, voor verpleegkundigen, verzorgenden, huisartsen en paramedici. Ook zal de opleiding bij- en nascholing aanbieden aan medewerkers en aan het management van zorginstellingen.
 
Praktijk
Volgens directeur Frans Oostrik leeft er in de gezondheidszorg een vraag naar meer praktijkgerichte opleidingen en voldoen hogescholen hier onvoldoende aan. ‘Instellingen geven bijvoorbeeld aan dat het onderwijs van hbo-v’s te weinig aansluit bij hun dagelijkse praktijk.’
 
Klant
De nieuwe opleiding zal op 23 april 2008 officieel open gaan. Het thema van de openingsbijeenkomst in Almere zal zijn: ‘Klantgestuurde zorg hoe organiseren we dat’  Vanaf september 2008 kunnen verpleegkundigen aan de Health School Almere onderwijs gaan volgen.
Een van de grootste zorgaanbieders in Almere is de Zorggroep Almere, een van de partners van de nieuwe opleiding. Ook de Amsterdam School of Nursing is bij het project betrokken.
 
Artikel
In Nursing maart zal een artikel verschijnen over de praktijkgerichtheid van de hbo-v’s.
 

 
Lees ook:

Christie Klaucke – Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.