Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Opnamestop St Lucas Andreas door norovirus

Op drie afdelingen van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam-West is een opnamestop ingesteld. Aanleiding zijn meerdere besmettingen door vermoedelijk een norovirus.


Begin deze maand kampten enkele patiënten en medewerkers op de afdeling interne geneeskunde met braken en diarree, verschijnselen die kunnen wijzen op een norovirusinfectie. Het ziekenhuis stelde toen onmiddellijk een opnamestop in, die maandag kon worden opgeheven.
Afgelopen weekeinde bleek echter dat patiënten en personeel op de afdelingen neurologie, longziekten en acute opname dezelfde ziekteverschijnselen vertoonden. Daarom hanteert het ziekenhuis vanaf nu hier een opnamestop.

In isolatie
Bovendien heeft het hospitaal verschillende maatregelen genomen om verdere besmetting te voorkomen. Zo verpleegt het patiënten die last hebben van braken of diarree in isolatie tot drie dagen na het herstel. Medewerkers met klachten kunnen rekenen op een werkverbod tot drie dagen nadat ze beter zijn. Ook wordt het ziekenhuispersoneel gewezen op het belang van strikte naleving van de hygiënerichtlijnen.
Genezen
Terwijl gezonde mensen gemiddeld een tot drie dagen ziek zijn door een norovirus, hebben kinderen, ouderen en zieken er soms langer last van. Het Sint Lucas Andreas verwacht dat de opnamestop zal duren tot enkele dagen nadat de laatste patiënt of medewerker is genezen.
 
 
Lees ook:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.