Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ouderen opgelicht door nepthuishulp

Vrouwen die zich voordoen als thuiszorghulp, hebben het afgelopen weekeinde zeker twee ouderen in Oost-Groningen opgelicht en bestolen. De twee deden voorkomen dat ze aanvullende vragen hadden over zorg die wordt verleend.

In Winschoten liet een 82-jarige vrouw de dames binnen. Ze stelden haar allerlei vragen en deden het voorkomen alsof de bestaande zorg nader werd geëvalueerd. Omdat de vrouw toch wat argwaan kreeg, pakte ze haar portemonnee. Te laat. Toen de vrouwen weer vertrokken waren, bleek dat haar pinpas weg was. Zondag werd ze gebeld door een man die zich uitgaf als politieman. Hij vertelde de 82-jarige dame dat er twee vrouwen waren aangehouden die de bankpas van de vrouw hadden gestolen. Of ze in het belang van het onderzoek haar pincode ook kon afgeven, werd haar gevraagd. In goed vertrouwen deed ze dit.

Op slinkse wijze
Ook in Stadskanaal kreeg een 69-jarige man zaterdagavond bezoek van twee vrouwen die met een soortgelijk verhaal aan de deur kwamen. De man die hulpbehoevend is, werd op slinkse wijze afgeleid. Zo wist één van de vrouwen geld uit een kamer te stelen. Na hun vertrek was ook dit slachtoffer enkele honderden euro's kwijt.

Huiswerk gedaan
''Vermoedelijk gaat het om dezelfde personen'', zegt politiewoordvoerder Anthonie Hogeveen. Hij sluit niet uit dat meer mensen de vrouwen aan de deur hebben gekregen. ''We roepen eventuele andere gedupeerden op zich bij de politie te melden.'' De politie vermoedt dat de slachtoffers bewust zijn uitgekozen. ''Ik kan me voorstellen dat ze van te voren goed hun huiswerk hebben gedaan.''

Door: Redactie Nursing
Dagblad van het Noorden 
 
 

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.