Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Patiënten gebruiken nieuwe Google Health

Enkele duizenden patiënten van de Amerikaanse Cleveland Clinic vertrouwen Google als eerste hun medisch dossier toe. De zoekmachine is gestart met Google Health, waarover al twee jaar lang gespeculeerd werd.

Patiënten kunnen dankzij Google zelf over hun medische gegevens beschikken. De dossiers, die niet publiekelijk toegankelijk zijn, bevatten informatie over onder meer het medische verleden van de patiënt, over allergieën en recepten.

Delen van informatie
De Cleveland Clinic biedt zijn patiënten al een online dossier aan, maar het voordeel van de Google-dienst is dat de informatie ook raadpleegbaar is als de patiënt niet meer onder behandeling is en dat gebruikers de informatie desgewenst met familie en vrienden kunnen delen. Bezitters van een Google-account kunnen hun gezondheidsprofiel opvragen met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als voor bijvoorbeeld de maildienst van het bedrijf.
Marketingdoeleinden
Privacygroepen zijn verontrust. Zij vinden dat Google, dat de zoekhistorie en de mailwisseling van zijn gebruikers opslaat, al teveel weet van internetters. Het is nog onduidelijk hoe Google geld wil verdienen met Google Health. Critici vrezen dat Google de gegevens voor marketingdoeleinden zal gebruiken. Concurrenten Microsoft en AOL bieden sinds vorig jaar met hun respectieve diensten HealthVault en Revolution Health ook de mogelijkheid een medisch dossier aan te maken.

Lees ook:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.