Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Twents ziekenhuis begint met ontsmetten IC

Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede kan beginnen met het desinfecteren en verbouwen van de intensive care (ic), die na de vondst van de bacterie Acinetobacter baumannii vorige maand op slot ging.

De laatste van de veertien patiënten die ten tijde van de vondst medio januari op de afdeling werden behandeld, werd maandag ontslagen. In totaal bleken vier patiënten besmet met de bacterie. Na de vondst ervan besloot het hospitaal de veertien patiënten te isoleren. Op de parkeerplaats van het ziekenhuis werd door de landmacht een nood-ic opgebouwd. Deze is nog steeds in gebruik.
 
Normen
De ic-afdeling van het MST bestond uit een grote ruimte waardoor de bacterie zich snel over de bedden kon verspreiden. De afdeling voldeed aan de normen die destijds werden gehanteerd. Het ziekenhuis hoopt zo snel mogelijk met de verbouwing te kunnen beginnen. De plannen hiervoor waren er al voordat de besmetting werd ontdekt.
 
 
Lees ook:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.