Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen zetten woonzorgcomplex op

Twee verpleegkundigen uit Brabant hebben een woonzorgcomplex laten bouwen die ze zelf ook helemaal gaan runnen. 

'Het is een hele onderneming, we zijn een echt bedrijf', erkent Ilonka de Waal (43). Als het een beetje meezit, kan de particuliere en kleinschalige woonzorgvoorziening aan de Griendstraat in Nieuwendijk eind dit jaar klaar zijn. En biedt het onderdak aan maximaal zestien bewoners, verdeeld over twaalf appartementen.
 
Ambities
De Waal (uit Gorinchem) en Carla van de Graaf uit Nieuwendijk werkten als leidinggevenden in een ziekenhuis. De regelgeving, de administratieve rompslomp, het gevoel dat patiënten niet meer op de eerste plaats komen, het begon steeds meer te frustreren. Het tweetal begon als kleine zelfstandige, biedt nu thuiszorg aan mensen met een persoonsgebonden budget en springt nog regelmatig bij in het ziekenhuis.
 
Voor iedereen
In juni startten ze het particuliere thuiszorgburo Altenastaete. Dat wordt ook de naam van de particuliere woonzorgvoorziening, die naast het huis van Van de Graaf komt. De bouwaanvraag ligt ter inzage in het gemeentehuis. Wie er wil komen wonen, heeft geen indicatie nodig, maar heeft iemand wél een indicatie, dan is hij of zij ook welkom. Iedereen kan zich aanmelden. Maar waarschijnlijk hebben vooral ouderen die zorg nodig hebben, interesse. 'We leveren alle dagen, 24 uur per dag zorg', stelt Van de Graaf. 'Dat kunnen we beloven, want ik woon ernaast en Ilonka trekt in de bedrijfswoning.' Maar ook ander personeel springt bij. 'Er zal altijd een vaste kern in het huis zijn.'

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.