Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Bij de uitgang van MCL nu ook handdesinfectie

Wie in het Medisch Centrum Leeuwarden een verpleegafdeling verlaat, moet even zijn handen desinfecteren.

 
Wat in januari 2006 begon als 'tijdelijke' maatregel, is in het ziekenhuis in Leeuwarden vast beleid geworden. Twee jaar geleden kampte het MCL met de hardnekkige aanwezigheid van VRE, een relatief ongevaarlijke maar hinderlijke darmbacterie, die resistent is tegen veel antibiotica. Het MCL nam drastische maatregelen. 'Binnen een paar dagen hadden we op alle afdelingen flesjes handalcohol staan en hebben we iedereen, écht iedereen gevraagd de handen te desinfecteren,' aldus Tiny Jilesen, ziekenhuishygiënist.
 
Alcoholdispensers
Op alle verpleegafdelingen in het MCL zijn vaste dispensers met handalcohol aangebracht. De maatregel geldt voor iedereen: medewerkers, patiënten en bezoekers. Met deze maatregel hoopt het MCL 'ziekenhuisbacteriën' weinig kans te geven.
 
Bij de uitgang
Naast de alcoholdispensers bij uitgangen van verpleegafdelingen zijn er ook alcoholdispensers, met name voor medewerkers, te vinden bij ieder bed, op iedere verpleegafdeling, in poliklinieken, zelfs in toiletten.
 
 
Lees ook:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.