Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

De Unie ontevreden over CAO UMC's

Voorzitter Jacques Teuwen van vakbond De Unie Zorg en Welzijn is niet tevreden met het CAO-onderhandelaarakkoord dat de academische ziekenhuizen hebben afgesloten.

Volgens Teuwen gaan de werknemers bij de academische ziekenhuizen in 2008 ruim één procent koopkracht inleveren. 'Terwijl onderzoek heeft aangetoond dat de gemiddelde beloning in de academische ziekenhuizen voor verpleegkundigen en verzorgenden tien procent achter loopt bij de markt.'
 
'Actiebereidheid'
Teuwen vindt verdere achteruitgang moeilijk te accepteren. 'Of dit onderhandelaarakkoord uiteindelijk voorzien zal worden van een handtekening zal afhangen van de actiebereidheid van de werknemers in de academische ziekenhuizen. Weliswaar zitten er een aantal aantrekkelijke punten in het bod van de werkgevers, maar kijk je naar de beloningen in het eerste jaar dan blijft dit onderhandelaarakkoord ver achter bij wat er in andere sectoren is afgesproken.'
 
CAO-partij
In de academische ziekenhuizen werken 60.000 personeelsleden. De centrale CMHF waarbij de Unie Zorg en Welzijn is aangesloten, is de grootste CAO-partij in de academische ziekenhuizen.
 

 
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.