Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eerste aanbouwzorgkamer in gebruik genomen

De eerste 'aanbouwzorgkamer' van ons land is vandaag opgeleverd. Deze kant-en-klare unit kan op een woonhuis worden aangesloten, zodat zieke mensen langer of gemakkelijker thuis kunnen blijven wonen.


Met de zorgkamer wordt het huis groter en is er meer plek voor verpleging of verzorging aan huis. De aanbouwkamer heeft een eigen badkamer en is voorzien van allerlei technische snufjes, zoals een rails voor een tillift in het plafond. Er zijn geen drempels en er is genoeg ruimte om er met een rolstoel rond te rijden.

De aanbouwkamer is in gebruik genomen door een gezin in Amersfoort. De bewoner sliep al tijden in de woonkamer, omdat hij geen trappen meer kon lopen. Deze eerste aanbouwkamer is gerealiseerd vanuit de WMO door de gemeente Amersfoort.

PasAan

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.