Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Leerlingtoppers 2008' verkozen

Op zaterdag 8 maart 2008 zijn Maaike Peerbolte (Roc Zadkine) en Sharon Weeshoff (Horizon College) verkozen tot Calibris Zorgtoppers 2008.
'Leerlingtoppers 2008' verkozen

De twee leerlingen eindigden gelijk, en hebben een gedeelde eerste prijs gekregen. De prijs is uitgereikt door mevrouw Gallé, directeur van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.
 
Rollenspel
De Zorgtoppers namen het in de finale op tegen vier andere kandidaten, allen finalisten van de regionale voorrondes. De wedstrijd bestond uit twee rollenspellen met een simulatiepatiënt, waarbij de verpleegkundigen onder andere moesten scoren op communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, samenwerken en begeleiden. Sharon Weeshoff (op de foto) liet volgens de jury tijdens de rollenspellen zien dat zij zich erg goed kan inleven in de patient. Maaike Peebolte toonde zich een zeer volwassen en daadkrachtige verpleegkundige.
 
Uitblinken
De Calibris ZorgToppers zijn leerlingen verpleegkunde die uitblinken in zowel beroepshouding als vakdeskundigheid. Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk, organiseert de wedstrijd ter promotie van het werken in de zorg.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.