Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nu'91 voert actie bij UMC's

Vandaag organiseert vakbond NU’91 poortacties bij de acht UMC's, omdat de bond ontevreden is over het onderhandelaarsakkoord van de CAO Academische Ziekenhuizen.
Nu'91 voert actie bij UMC's

NU’91 is zeer ontevreden over het onderhandelaarsakkoord dat door het CMHF, de grootste vakorganisatie binnen de Universitair Medische Centra, is aangeboden als het maximaal haalbare.
 
Salarisverhoging
De werkgevers willen verpleegkundigen en verzorgenden in de academische ziekenhuizen dit jaar 2,1% salarisverhoging bieden, in 2009 1,95% en in 2010 nogmaals 1,95%. De eindejaarsuitkering wordt nu verhoogd met 1%, in 2009 met 1,5% en in 2010 met 1,55%. Werkgevers tellen dit bij elkaar op en komen tot een verhoging 10,05%.
 
Onregelmatige diensten
Volgens Nu'91 is dit een te simpele voorstelling van zaken. Voor de verpleegkundigen en verzorgenden met onregelmatige diensten is 10,05% niet echt 10,05%, maar minder. Bij de berekening van de eindejaarstuitkering worden de onregelmatigheids- en overige toeslagen niet meegerekend. De voorgestelde loonsverbetering is daarom onvoldoende om de inflatie te dekken en de koopkracht gelijk te laten zijn, zo stelt NU'91.
 
Drie procent
De vakbond heeft bij de onderhandelingen ingezet op een loonsverhoging van minimaal 3% per jaar. Daarnaast is voorgesteld de eindejaarsuitkering te verhogen met 0,5%. NU’91 vindt dat alle verpleegkundigen en verzorgenden recht hebben op deze markconforme salarisverhoging.
 
Afgebroken
De actie bij het UMC Utrecht is vanochtend vroegtijdig afgebroken door de beveiligingsdienst van het ziekenhuis.
 

 
Zie ook:
 
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.