Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

RIVM komt met onlinetest prikaccidenten

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheids en Milieu (RIVM) heeft een online test over prikaccidenten gelanceerd.
RIVM komt met onlinetest prikaccidenten


De test loodst je door een aantal vragen om zo je kennis te testen van de landelijke richtlijn prikaccidenten. Deze kennistest is bedoeld om je op een interactieve manier te informeren over de basisprincipes en -vaardigheden van de afhandeling van prikaccidenten.
 
Risicoclassificatie
Na het doorlopen van de test ben je volgens het RIVM op de hoogte van de Landelijke Richtlijn Prikaccidenten en daarmee ook over zaken als de indeling in 'stappen' bij de afhandeling van prikaccidenten en het principe van risicoclassificatie in 'geen -', 'laag -' en 'hoog risico op besmetting'.
 
Beoordeling prikaccidenten
Deze online instructie is geschreven voor professionals (artsen, verpleegkundigen, ziekenhuishygiënisten en overige hulpverleners) die betrokken zijn bij de beoordeling van prikaccidenten. Dit zijn prik-, bijt- snij- en spataccidenten waarbij het hepatitis B virus (HBV) hepatitis C virus (HCV) of Humaan Immunodeficiëntie Virus (hiv) kunnen worden overgedragen.
 
 
 
Lees:

 

 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.