Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Taakherschikking goed voor carrière

Het is goed dat verpleegkundigen taken gaan overnemen van artsen. Taakherschikking biedt loopbaanperspectief.

Zo vindt 41 procent van de verpleegkundigen in de Nursing Thermometer van deze maand. In totaal reageerden ruim 1100 verpleegkundigen op de stelling.

Werkdruk

Een kwart van de deelnemers is minder positief. Taakherschikking leidt tot minder handen aan het bed en verhoogt de werkdruk. ‘Het is gewoon een bezuinigingsmaatregel’, vindt 21 procent. En een tiende deel ziet het als onvermijdelijk, vanwege de groeiende vraag naar zorg.


Betere zorg
Het aprilnummer van Nursing is een coproductie met Medisch Contact . Daarin is onder meer te lezen dat taakherschikking leidt tot betere zorg voor de patiënt, maar niet direct tot kostenbesparing. Carrièreperspectieven zijn slechts voor een klein deel van de verpleegkundigen weggelegd.

Nieuwe thermometer
Reageer ook op de nieuwe Nursing Thermometer op onze homepage. De stelling is: '97% van de verpleegkundigen vindt dat de samenwerking met artsen beter kan'. Dit is een van de uitkomsten uit de grote enquete die wij hielden voor het verpleegkundigen-en-artsen-nummer. Nursing/Medisch Contact verschijnt op 4 april.

Door: Redactie Nursing | Leendert Douma
 
Lees ook:
 

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.