Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige én topkok

Wie wint een bourgondisch vijfgangendiner, verzorgd door een gepassioneerde topkok en spoedverpleegkundige?

 
Verpleegkundige én topkok

De aanmeldronde voor de Nursing Top 100 is gesloten. Nu gaat het er om spannen. Wie wordt Verpleegkundige van het Jaar 2008? Voor de winnaar hebben we een hele speciale verrassing in petto. De Vlaamse verpleegkundige annex topkok Luc Van de Wouwer verzorgt een uitgebreid diner voor tien personen bij hem of haar thuis.


Multitalent
Luc Van de Wouwer is een multitalent. Hij is in 1977 afgestudeerd als verpleegkundige. Sinds die tijd werkt hij bij de SEH en volgde hij opleidingen spoedgevallen, rampenmanagement en traumacursussen. Daarnaast is hij docent en reist hij de wereld door als verpleegkundige bij Mondial Assistance. Recentelijk was hij in Peru, Burkina Fasso, Vietnam en Peru.


Het liefst
Omdat zijn vrouw ook als verpleegkundige werkt, moesten zij beiden de huishoudelijke taken verdelen. Dat deden zij op basis van ‘wie doet wat het liefst’. En zo belandde Luc achter het fornuis. Zijn twee dochters waren de proefkonijnen.

Hotelschool
Na verloop van tijd wilde Luc het koken serieuzer aanpakken. Hij schreef zich eerst in voor lessen basishuishoudkunde en volgde daarna jarenlang specialisatiecursussen aan de Hotelschool in Antwerpen . Hij leerde er omgaan met wild, vis bereiden, pasteien maken en banketten schikken. Daarnaast is hij gespecialiseerd in de Oosterse keuken.

Wijn
De winnaar kan dus uitkijken naar heerlijk eten… en drinken. Want wijn is ook een specialisme van de topkok. Luc is lid van een club en heeft een brede kijk op de wijnwereld.

Stemmen

Wil jij meebepalen wie Verpleegkundige van het Jaar 2008 wordt? Je kunt stemmen van 7 tot en met 14 april via de Nursing Top 100-pagina.

Door: Redactie Nursing | Leendert Douma
 
Lees ook:

 
 

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.