Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige mag geen foto maken

Een Schotse verpleegkundige heeft een ernstige berisping gekregen, nadat ze een foto van één van haar patiënten heeft laten zien aan een collega.
Verpleegkundige mag geen foto maken

De verpleegkundige gaf toe dat ze de privacy van de patiënt had geschonden, door met haar mobiele telefoon een foto te nemen en deze aan een andere verpleegkundige te laten zien. Het ging om een kindje met een tracheostoma.
 
Tracheacanule
De verpleegkundige verdedigde haar daad door te zeggen dat zij de foto liet zien in haar rol als mentor. Zij wilde het verschil laten zien tussen de aansluiting van de tracheacanule op het beademingsapparaat van het kind, en een aansluiting op een ander soort beademingsapparaat.
 
Niet professioneel
De Nursing and Midwifery Council (NMC) in Edingburch was van mening dat de verpleegkundige niet professioneel had gehandeld en het vertrouwen van de patiënt had geschaad, maar dat er geen kwade opzet in het spel was. Haar gedrag had bovendien geen directe schade bij het kind veroorzaakt.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.