Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

759 jaar cel voor bejaardenmoordenares

Een Mexicaanse vrouw, die zich regelmatig voordeed als verpleegkundige, is veroordeeld tot 759 jaar cel vanwege het wurgen van zestien vrouwen.

Juana Barraza begon in 1999 met het beroven en vermoorden van oude vrouwen, in de leeftijd van zestig tot tachtig jaar. In 2006 werd ze gearresteerd nadat een ooggetuige haar de woning had zien verlaten van een 82-jarige vrouw die ze net daarvoor met een stethoscoop had gewurgd.

Wraak

Haar proces duurde twee jaar, en kreeg veel aandacht in de Mexicaanse media. Barraza stond bekend als ‘de kleine moordenaar van oude vrouwtjes’. Naar eigen zeggen haatte ze haar slachtoffers. Ze wilde wraak nemen omdat haar moeder haar als kind had weggegeven aan een man die haar seksueel misbruikt had.

Trofeeën
De ongeveer 50-jarige moordenares won het vertrouwen van haar slachtoffers door zich voor te doen als verpleegkundige of overheidsfunctionaris. Eenmaal bij hen thuis beroofde en wurgde ze de vrouwen met van alles dat voor handen was, zoals panty's, een gordijnkoord of een telefoonkabel. Ze nam ook, zoals veel seriemoordenaars doen, trofeeën mee van haar slachtoffers. Bij haar thuis werd een altaar gevonden waar ze Santa Muerte (de Heilige van de dood) vereerde.

Door: Redactie Nursing
NOS Journaal

Lees ook:

 


    Redactie Nursing.nl

    Gerelateerde tags

    Of registreer je om te kunnen reageren.