Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

ABVAKABO FNV wil snel een stagefonds

ABVAKABO FNV wil dat VWS en de werkgeversorganisaties in de zorg haast maken met het ten uitvoer brengen van eerder gemaakte afspraken over stages.

In juli 2007 maakte de vakbond met het ministerie en de werkgevers afspraken over een stagefonds voor de zorg. VWS beloofde 100 miljoen om jongeren in de zorg aan een stage en stagebegeleiding te helpen. Elise Merlijn, vakbondsbestuurder ABVAKABO FNV: ‘Het is bijzonder frustrerend dat er nu, 9 maanden later, nog geen enkele stagiair door dit initiatief aan een stageplek is geholpen’.
 
Tekort
Merlijn: ‘Het tekort aan goed opgeleid personeel in de zorg groeit iedere maand. Haast is geboden. Iedere jongere die in de zorg wil werken moet er een warm onthaal én goede stageplek krijgen’.
 
Salaris
Volgens ABVAKABO FNV is het verder minstens zo belangrijk om diegenen die al in de zorg werkzaam zijn voor de sector te behouden. Een goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden zijn hiervoor een voorwaarde, aldus Merlijn. ‘Bij cao-onderhandelingen loopt de vakbond keer op keer tegen een muur aan. Werkgevers weigeren de arbeidsvoorwaarden te verbeteren en de sector echt aantrekkelijk te maken voor werknemers’.
 

 
Lees ook:
Meer over salaris op nursing.nl
Meer over stages op nursing.nl

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.