Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

De Noo: Verpleegkundige, laat van je horen

Verpleegkundigen en artsen zouden zich wel eens duidelijker mogen uitspreken over de zaak Lucia de B., stelt Metta de Noo. Zij is een vertrouwelinge van de recent vrijgelaten verpleegkundige.

De afgelopen jaren heeft de beroepsgroep te weinig van zich laten horen, vindt De Noo. 'Uit gemakszucht', vermoedt ze. 'Met de gedachte: laat een ander dit maar oppakken.' Zelf is Lucia daar ook teleurgesteld over, zo liet ze De Noo weten.  
 
Tussen wal en schip
Metta de Noo is begaan met het lot van Lucia de B., ook nu ze op vrije voeten is. Ze vertelt onder meer hoeveel tijd de verpleegkundige en haar dochter zijn kwijt geweest sinds de vrijlating. Simpelweg om de medicijnen voor Lucia de B. te verkrijgen. 'Ze is de dupe van de nonchalance van het systeem.' De verpleegkundige kon geen medicijnen krijgen omdat ze nu in een niemandsland verkeerd, balancerend tussen het gevangenissysteem en dat van de wereld daarbuiten. 'Gelukkig is dat nu in orde', zo heeft De Noo vandaag begrepen uit een telefoongesprek met Lucia de B.
 
Roddel
De Noo vreest dat collegaverpleegkundigen en artsen zich nog steeds op de vlakte zullen houden over de zaak, terwijl het volgens De Noo - zelf verpleeghuisarts - nu toch duidelijk is dat 'mismeldingen en roddel tot vreselijke dingen kunnen leiden'.

Door: Redactie Nursing | Jeroen van Renesse 

Lees ook:


 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.