Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Onderzoek naar ondervoeding patiënten

Acht ziekenhuizen door heel Nederland onderzoeken donderdag patiënten die poliklinieken bezoeken op ondervoeding. De ziekenhuizen proberen op die manier meer inzicht te krijgen in de ernst van de situatie.
Onderzoek naar ondervoeding patiënten

Een van de ziekenhuizen, het Rotterdamse Medisch Centrum Rijnmond Zuid heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Complicaties
Patiënten krijgen vragenlijsten voorgelegd. Ook wordt hun gewicht en lengte gemeten. Bij ondervoede patiënten duurt de genezing doorgaans veel langer. Ook hebben ze grotere kans op complicaties. Veel deskundigen waarschuwen al langer dat bijvoorbeeld ouderen vaak ondervoed in het ziekenhuis belanden, zonder dat artsen en verplegers hun slechte conditie opmerken. Het kan ook zijn dat patiënten in het ziekenhuis niet of weinig eten, waardoor hun toestand verslechtert.

Resultaten
Naar verwachting wordt deze zomer bekend hoe het met de ondervoeding van bezoekers van poliklinieken is gesteld. Naar de situatie van patiënten die in het ziekenhuis verblijven, is al eerder onderzoek gedaan.
 
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.