Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Van Bezooijen wint Muntendamprijs KWF

Kees van Bezooijen heeft de prof Muntendamprijs van KWF Kankerbestrijding gewonnen. Hij is voorzitter van de Werkgroep Medicijnenbeleid van de NFK (Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties).

Van Bezooijen kreeg de prijs vanwege zijn grote vastberadenheid en inzet om innovatieve, vaak kostbare geneesmiddelen beschikbaar te krijgen voor kankerpatiënten.
 
Einde aan ongelijkheid
Als voorzitter van de Werkgroep Medicijnenbeleid heeft van Bezooijen een krachtige lobby gevoerd om een einde te maken aan de ongelijkheid in de beschikbaarheid van innovatieve, vaak kostbare geneesmiddelen tegen kanker. Het succes van die lobby is mede te danken aan het feit dat Kees van Bezooijen diverse andere partijen heeft weten te betrekken: oncologen, ziekenhuisapothekers, andere patiëntenorganisaties en juristen. Mede dankzij zijn inspanningen is bereikt dat de regionale verschillen tussen ziekenhuizen kleiner zijn geworden. Ook is vorig jaar voorkomen dat drie middelen tegen longkanker niet langer onder een speciale vergoedingsregeling zouden vallen.
 
Geldbedrag
Ieder jaar reikt KWF Kankerbestrijding de Prof Muntendamprijs uit aan iemand met bijzondere verdiensten op het terrein van de kankerbestrijding.
Aan de Muntendamprijs is een geldbedrag van 50.000 euro verbonden, te besteden aan onderzoek of activiteiten ten bate van kankerbestrijding in Nederland.
 
 
Lees ook:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.