Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige: 'Niet autorijden na nachtdienst'

Ruim één op de drie verpleegkundigen in de VS zegt dat ze na een nachtdienst eigenlijk niet zouden moeten autorijden. Een landelijk online onderzoek van de American Society of Registered Nurses (ASRN.ORG) heeft uitgewezen dat 32 procent van de verpleegkundigen te vermoeid is om na het werk te rijden en eigenlijk niet de weg op zouden moeten.

'Verpleegkundigen die 's nachts gewerkt hebben een vier keer grotere kans om in slaap te vallen tijdens het autorijden, zegt Linda Scott, directeur van de Grand Valley State University's, afdeling verpleegkunde. 'Bovendien verdubbeld het risico op verkeersongevallen voor mensen die nachtdiensten van meer dan 12,5.'

Slaaponthouding
Slaapaanvallen tijdens het autorijden worden veroorzaakt door slaaponthouding en onderbroken slaap. Voor verpleegkundigen die veel (over)werken of door het werk een verstoord slaappatroon hebben, kan het moeilijk zijn de aanbevolen zeven á acht uur slaap te halen.

Medical News Today

Lees ook:

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.