Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen gaan screenen op laaggeletterdheid

Stichting Lezen & Schrijven organiseert speciaal voor artsen en verpleegkundigen van consultatiebureaus een serie bijeenkomsten waarin zij leren laaggeletterdheid bij ouders te herkennen.
Verpleegkundigen gaan screenen op laaggeletterdheid

Ook leren zij hoe ze aan deze mensen voorlichting en zorg kunnen geven en hoe zij hen kunnen door verwijzen naar een cursus lezen en schrijven. Ook het belang van (voor)lezen komt aan de orde. De presentatie van de bijeenkomsten ligt in handen van verschillende prominente Nederlanders die zich in willen zetten voor de strijd tegen laaggeletterdheid.
 
JGZ
Anderhalf miljoen Nederlanders hebben moeite met lezen en schrijven. Om te voorkomen dat deze groep groter wordt, is het belangrijk dat kleine kinderen al vroeg in aanraking komen met taal. Bij consultatiebureaus komen alle ouders, ook de meeste laaggeletterde ouders. Verpleegkundigen en artsen JGZ kunnen een belangrijke rol spelen bij het herkennen van laaggeletterdheid en bij het attenderen op cursussen lezen en schrijven.
 
Nascholing
De nascholing maakt deel uit van het landelijk project Taalkracht voor consultatiebureaus, onder meer een initiatief van Stichting Lezen en Schrijven.
 

 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.