Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

IGZ: Twenteborg knoeide met anesthesiezuilen

Het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo heeft geknoeid met anesthesiezuilen in de operatiekamers. Bovendien waren de zuilen slecht onderhouden. De brand en de dood van een patiënte waren te voorkomen geweest als het ziekenhuis zijn zaken beter op orde had gehad.
IGZ: Twenteborg knoeide met anesthesiezuilen

Dat concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in een rapport over de brand in een operatiekamer van het Twenteborg dat dinsdag is gepresenteerd. Bij de brand kwam in september 2006 een 69-jarige vrouw om het leven. De vrouw lag tijdens een operatie vastgebonden op de operatietafel toen pal naast haar de brand uitbrak.
 
Evacuatie
Het Twenteborg Ziekenhuis had ook de evacuatie van bedlegerige patiënten niet goed geregeld. Vluchtroutes waren niet aangegeven. De medewerkers van de operatiekamer waren niet getraind in het omgaan met rampen.
 
Veiligheid
De inspectie is bang dat de situatie in andere ziekenhuizen geen haar beter is. Daarom moeten alle ziekenhuizen in Nederland zelf onderzoeken of bij hen hetzelfde zou kunnen gebeuren. Het gaat daarbij niet alleen om de veiligheid van apparatuur maar ook over kennis bij medewerkers over wat er moet gebeuren in tijden van nood. Het Twenteborg Ziekenhuis wordt de komende tijd streng gecontroleerd door de IGZ.
 
 

 
Lees ook:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.