Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuw onderzoekscentrum voor zorgtechnologie

De Universiteit Twente krijgt een zogeheten eHealth Research Center, dat onderzoek gaat doen naar technologie in de zorg.

Het centrum opent op 20 mei de deuren, tijdens de eerste week van de e-Health. De Universiteit Twente gaat bekijken hoe ver techniek in de zorg geïntegreerd kan worden en wat het effect is op de patiënten en de artsen. Ook gaat het onderzoekscentrum de toepassingen op de voet volgen.

Snufjes
Technologische snufjes in de zorg kunnen ervoor zorgen dat patiënten eerder naar huis kunnen, maar door gebruik te maken van apparaten toch constant onder controle staan. Ook is het mogelijk om via internet een arts te raadplegen en kunnen routinecontroles uitgevoerd worden middels een videoverbinding.

Intensiever gebruikSamen met de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie en de Nederlandse Vereniging voor eHealth heeft de universiteit een brief aan minister Ab Klink van Volksgezondheid opgesteld om de voorwaarden voor intensiever gebruik van e-Health te verbeteren.


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.