Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuwe methode ter bestrijding van cellulite

Plastisch chirurgen van het Nijmeegse Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) starten in juni met een voor Nederland nieuwe methode om cellulite te bestrijden.

Het gaat om de in de Verenigde Staten ontwikkelde VelaShape-techniek, die de gehate sinaasappelhuid op drie manieren tegelijk aanpakt.
 
Bobbels en putjes
Meer dan tachtig procent van de vrouwen heeft last van cellulite. De bobbels en putjes komen vooral voor op billen, dijen en bovenbenen. Cellulite heeft niets te maken met (over)gewicht en wordt met de jaren erger. De VelaShape-methode wordt niet door zorgverzekeraars vergoed. Een complete behandeling kost 750 euro volgens een woordvoerder van het ziekenhuis.
 
Vetopslag
Cellulite ontstaat door vetopslag net onder de opperhuid. De vetopslag drukt op het omliggende weefsel en stagneert de doorbloeding van de huid met als gevolg een onregelmatig oppervlak. VelaShape combineert hoogfrequente stroomstootjes met mechanische massage en infraroodlicht. Het licht verhoogt de elasticiteit van de huid en pakt de vetdeeltjes aan. De stroom activeert de stofwisseling en de massage brengt een betere lymfedrainage op gang.
 
Glad en strak
Binnen dertig dagen en na vier behandelingen van ongeveer een half uur is de huid aanzienlijk gladder en strakker, aldus de plastisch chirurgen. Ze voeren de behandeling uit in de aan het ziekenhuis gelieerde kliniek Esthetiek Nijmegen.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.