Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Patiënten tevredener met vrouwelijke arts

Vrouwelijke artsen luisteren beter naar hun patiënten, geven meer informatie en stellen meer vragen dan hun mannelijke collega's. Hun patiënten zijn dan ook tevredener dan die van de mannelijke artsen.

Dat staat in een artikel van prof. dr. A. Lagro-Janssen, hoogleraar Vrouwenstudies Medische Wetenschappen van het Universitair Medisch Centrum Radboud in Nijmegen, in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde van zaterdag.
Communicatie
Volgens de hoogleraar communiceren vrouwen anders dan mannen. Vrouwen richten zich op de persoon en zijn vaker probleemgericht terwijl mannen vaak taak- en oplossingsgericht zijn, aldus Lagro-Janssen.
Verder concludeert zij dat mannen vaker dan hun vrouwelijke collega's een rectaal onderzoek doen, terwijl vrouwelijke artsen weer vaker vaginaal onderzoek uitvoeren. Mannen schrijven daarbij meer en hogere doses antipressiva en slaapmiddelen voor.
 
Lees ook:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.